Design Detail – Glass Enclosed Bedrooms And Bathrooms

October 18, 2017 Erin 0

Photography by ImagenSubliminal (Miguel de Guzmán)   When architect Manuel Ocaña was designing three apartments in the same building in Madrid, Spain, he decided to use glass walls as a way to separate the various spaces within the apartments.   Photography by ImagenSubliminal (Miguel de Guzmán) By using framed glass walls, the light from the windows at one […]

Terracotta-toned tiles divide Vilnius apartment into two contrasting halves

October 18, 2017 Natasha Levy 0

Dezeen promotion: terracotta-coloured tiles by manufacturer Agrob Buchtal help to carve up this dwelling in Lithuania’s capital, creating cool and warm-toned areas. Located in Vilnius’ old town, Bazillion is an apartment designed by local practice YCL Studio for a client who frequently travels and wanted a place to stay during short stints in the city. The apartment,

The post Terracotta-toned tiles divide Vilnius apartment into two contrasting halves appeared first on Dezeen.

Carmody Groarke creates cave-like space to showcase Designs of the Year nominees

October 18, 2017 Alice Morby 0

For this year’s Designs of the Year exhibition, London architecture studio Carmody Groarke has created a cave-like interior made from sprayed paper pulp. Dezeen is media partner for the Beazley Designs of the Year awards programme and exhibition, which officially opens to the public today. Set on the basement level of the Design Museum in Kensington, the

The post Carmody Groarke creates cave-like space to showcase Designs of the Year nominees appeared first on Dezeen.

Carmody Groarke creates cave-like space to showcase Designs of the Year nominees

October 18, 2017 Alice Morby 0

For this year’s Designs of the Year exhibition, London architecture studio Carmody Groarke has created a cave-like interior made from sprayed paper pulp. Dezeen is media partner for the Beazley Designs of the Year awards programme and exhibition, which officially opens to the public today. Set on the basement level of the Design Museum in Kensington, the

The post Carmody Groarke creates cave-like space to showcase Designs of the Year nominees appeared first on Dezeen.

This 1962 Ranch-Style Home In Texas Was Given A Contemporary Update

October 17, 2017 Erin 0

Photography by Patrick Y. Wong   co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in Austin, Texas, and as part of the renovation, they’ve created an addition that splits the rectangular house to create a ‘Y’.   Here’s a look at the before photos… Photography by co(X)ist Studio And here’s a look […]

Concrete beams curve through Brasília art gallery in abandoned hospital

October 17, 2017 Eleanor Gibson 0

Brazilian studio Debaixo do Bloco has stripped back the curved corner of a former hospital to create this art gallery in Brasília. The local architects renovated a 105-square-metre space inside an abandoned hospital – built in the Brazilian capital in the 1950s – to create art gallery and events space Galeria Meia 1. The overhaul began by ripping out

The post Concrete beams curve through Brasília art gallery in abandoned hospital appeared first on Dezeen.

Concrete beams curve through Brasília art gallery in abandoned hospital

October 17, 2017 Eleanor Gibson 0

Brazilian studio Debaixo do Bloco has stripped back the curved corner of a former hospital to create this art gallery in Brasília. The local architects renovated a 105-square-metre space inside an abandoned hospital – built in the Brazilian capital in the 1950s – to create art gallery and events space Galeria Meia 1. The overhaul began by ripping out

The post Concrete beams curve through Brasília art gallery in abandoned hospital appeared first on Dezeen.

Masquespacio Have Designed The Interior Of A Takeaway Sushi Restaurant In Spain

October 17, 2017 Erin 0

Photography by Luis Beltran   Design firm Masquespacio, has recently completed Kento, a takeaway sushi restaurant in Valencia, Spain.   Upon entering the restaurant, one side is dedicated to seating, for those people who want to eat in. Wood stools and benches have been combined with oval tables and statement pendant lights with wood elements […]

GoCstudio revamps century-old Seattle building to house digital product company

October 17, 2017 Jenna McKnight 0

US architecture firm GoCstudio has created an open office for a growing tech company that features original brick and timber elements, along with new enclosures made of black-painted plywood. The office is located within the upper floor of a 100-year-old building in Seattle’s Capitol Hill district. Encompassing 14,000 square feet (1,300 square metres), the space

The post GoCstudio revamps century-old Seattle building to house digital product company appeared first on Dezeen.

Amos and Amos takes cues from Scandinavian design for AKQA’s new Gothenburg studio

October 16, 2017 India Block 0

London practice Amos and Amos has created a collaborative workspace in a former Gothenburg shipbuilding warehouse for the digital agency AKQA that references traditional Swedish architecture. The vertical wooden planks were inspired by the traditional cladding on Gothenburg’s buildings, while the blackened wood was inspired by the cabins that stud Sweden’s archipelagos. “We wanted to have something that

The post Amos and Amos takes cues from Scandinavian design for AKQA’s new Gothenburg studio appeared first on Dezeen.

Ora Ïto uses hundreds of wooden slats for snaking oak stair at LVMH offices

October 15, 2017 Eleanor Gibson 0

French designer Ora Ïto has cut and pieced together over 400 wooden slats to create this staircase, which twists up the Paris offices for one of the world’s largest luxury companies. Ïto was tasked to design offices for the media division of LVMH, the parent company of luxury brands including Louis Vuitton and Dior. The department, which encompasses news brands

The post Ora Ïto uses hundreds of wooden slats for snaking oak stair at LVMH offices appeared first on Dezeen.

Arjaan De Feyter combines “light and warm materials” in converted brewery apartment

October 15, 2017 Alyn Griffiths 0

Built-in wooden units and sheer, full-height curtains soften the otherwise stark interior of this apartment located within a canalside regeneration project near Antwerp. The apartment designed by interior architect Arjaan De Feyter is located within one of four new-build blocks called The Cubes, which were developed by Brussels-based architecture firm Bogdan & Van Broeck. The

The post Arjaan De Feyter combines “light and warm materials” in converted brewery apartment appeared first on Dezeen.

WeWork ventures into health and fitness with first gym in New York

October 14, 2017 Eleanor Gibson 0

Co-working company WeWork is opening a gym in New York, which includes boxing and yoga studios, grassy flooring and a Roman-inspired salt bathing pool. WeWork, which rents desks and office spaces around the world, has added the Rise by We gym to its FiDi office space at 85 Broad Street, in New York’s Financial District. However, users

The post WeWork ventures into health and fitness with first gym in New York appeared first on Dezeen.

HASA Architects transforms London apartment into “seamless white box”

October 14, 2017 Ali Morris 0

HASA Architects has turned a dark and dingy apartment on the second floor of a three-storey Edwardian Terrace in London’s Bankside into an all-white minimalist family home. Located on a dense urban site in London Bridge, the two-bedroom apartment had previously been served as an office space – giving it a layout described by HASA Architects as “unconventional

The post HASA Architects transforms London apartment into “seamless white box” appeared first on Dezeen.

Renovated apartment in Tokyo has storage pockets sewn into its walls

October 14, 2017 Ali Morris 0

Daisuke Motogi Architecture has completed an apartment renovation in Tokyo that features a bathroom and office wrapped in fabric walls with pockets for storing clutter. Located in the quiet residential district of Naka-Meguro in Tokyo, the small 43.82 square-metre apartment was refurbished on a very tight budget. Although the architects originally wanted to change the

The post Renovated apartment in Tokyo has storage pockets sewn into its walls appeared first on Dezeen.

2,700 Wood Lengths Hang From The Ceiling In This New Montreal Restaurant

October 14, 2017 Erin 0

Photography by Adrien William   Design firm Jean de Lessard – Designers Créatifs have recently completed Ganadara, a new restaurant in Montreal, Canada, that features wood lengths that hang from the ceiling at different heights.   Photography by Adrien William The Korean fusion food restaurant that’s also inspired by K-hip hop, uses wood to add warmth to […]