No Picture

114,000 Feet Of Chains Decorate The Interior Of This Restaurant

July 17, 2018 Erin 0

Photography by Chen Xuan, Min   Architecture firm Spacemen, have recently completed Icha Chateau, a modern restaurant located within a mid-19th century colonial heritage building in Shanghai, China.   A sculptural brass cage, that lights up at night, has been integrated into the facade of the building and provides a glimpse into the restaurant. Photography by […]

Ares Partners converts former granary into hotel in rural China

July 17, 2018 Alyn Griffiths 0

Chinese architecture office Ares Partners has completed a hotel nestled among the mountains of Ninghai County, China, in a collection of refurbished stone warehouses. The studio headed by architect Helen Wang designed the Huchen Barn Resort for the site of a former granary in the Huchen township, which lies between Tiantai Mountain and Siming Mountain

The post Ares Partners converts former granary into hotel in rural China appeared first on Dezeen.

No Picture

Studio Libeskind’s Museum of Zhang ZhiDong references Wuhan’s industrial past

July 14, 2018 Alyn Griffiths 0

Daniel Libeskind’s studio has completed its first project in China – a museum in Wuhan featuring an arcing steel-clad volume elevated above a new public plaza. Libeskind’s New York-based studio designed the museum in collaboration with the City of Wuhan and China’s largest property developer Vanke, which the architect created a dragon-inspired pavilion for at the

The post Studio Libeskind’s Museum of Zhang ZhiDong references Wuhan’s industrial past appeared first on Dezeen.

No Picture

TAO converts huge Beijing warehouse into moody office and exhibition space

July 9, 2018 Alyn Griffiths 0

Towering steel bookcases divided up this warehouse building in Beijing, which Trace Architecture Office converted into an office for a local magazine publisher. The office designed by Trace Architecture Office (TAO) for Lens Magazine is located in a warehouse previously operated by the Beijing Municipal Commission of Transportation. The building was constructed in 1958 and

The post TAO converts huge Beijing warehouse into moody office and exhibition space appeared first on Dezeen.

UNStudio references luxury yachts with marina and clubhouse on China’s Xi River

July 6, 2018 Katie de Klee 0

UNStudio’s Keppel Cove Marina and Clubhouse provides a hub for maritime activities in Zhongshan, China. The waterfront clubhouse is located on the banks of the Xi River. Designed by UNStudio’s Asian office, which is based between Hong Kong and Shanghai, it is styled to replicate the look and experience of a luxury yacht. “The concept for the clubhouse was to

The post UNStudio references luxury yachts with marina and clubhouse on China’s Xi River appeared first on Dezeen.

No Picture

Superimpose turns Chinese revolutionary factory into exhibition centre

July 6, 2018 India Block 0

Superimpose has saved a historic factory in Changzhi, China, from demolition by renovating it into a exhibition centre for the city. The Hong-Kong-based architecture studio convinced the owner to turn the derelict industrial building into the Changzhi City Expo, which contains an exhibition space, government meeting centre, offices and an auditorium. The owner of the property, who

The post Superimpose turns Chinese revolutionary factory into exhibition centre appeared first on Dezeen.

Fosters + Partners unveils Apple Store in Macau with translucent stone walls and bamboo

July 3, 2018 India Block 0

Tall shoots of bamboo rise through the central atrium of a new Apple Store completed by Foster + Partners in Chinese city Macau. Set in a plaza surrounded by dense thickets of bamboo, the cuboidal Apple Centre Cotai glows from within, thanks to an innovative facade made from a composite of glass and stone. Five layers of of glass

The post Fosters + Partners unveils Apple Store in Macau with translucent stone walls and bamboo appeared first on Dezeen.

No Picture

O-office Architects reinterprets traditional Chinese courtyard house in concrete and steel

July 3, 2018 Alyn Griffiths 0

This contemporary reinterpretation of a vernacular courtyard house in the Chinese city of Guangzhou features a sequence of living areas and bedrooms arranged around a central pond. Local studio O-office Architects designed the three-bedroom Veranda Courthouse for a site on a gently sloping south-facing hillside in a northern suburb of Guangzhou. In response to the

The post O-office Architects reinterprets traditional Chinese courtyard house in concrete and steel appeared first on Dezeen.

No Picture

O-office Architects reinterprets traditional Chinese courtyard house in concrete and steel

July 3, 2018 Alyn Griffiths 0

This contemporary reinterpretation of a vernacular courtyard house in the Chinese city of Guangzhou features a sequence of living areas and bedrooms arranged around a central pond. Local studio O-office Architects designed the three-bedroom Veranda Courthouse for a site on a gently sloping south-facing hillside in a northern suburb of Guangzhou. In response to the

The post O-office Architects reinterprets traditional Chinese courtyard house in concrete and steel appeared first on Dezeen.

No Picture

Studio8 looks to the landscape of eastern China for the design of Anadu Resort hotel

June 30, 2018 Natasha Levy 0

Studio8 referenced tea leaves and bamboo cane throughout the design of this hotel near Hangzhou, China, to keep guests’ attention on the surrounding rural terrain. Anadu Resort is near the city of Huzhou, nestled at the bottom of Mogan mountain. The mountain forms part of Moganshan National Park, a popular tourist destination recognised for its lush

The post Studio8 looks to the landscape of eastern China for the design of Anadu Resort hotel appeared first on Dezeen.

Neri&Hu’s atmospheric Valextra store is based upon the layout of a library

June 22, 2018 Ali Morris 0

Located in a shopping centre in Chengdu, China, this store Neri&Hu designed for Italian accessories brand Valextra, features hovering walls and a conical light funnel modelled on the Pantheon in Rome.  To create the store the existing shopfront, which was designed to match its neighbours in the shopping centre, was demolished and replaced with an imposing solid wall

The post Neri&Hu’s atmospheric Valextra store is based upon the layout of a library appeared first on Dezeen.

STUDIO 8 Have Recently Completed The ANADU Resort In China

June 18, 2018 Erin 0

Photography by Sven Zhang   Architecture firm STUDIO 8, have designed a luxury rural resort named ANADU, that’s located at the foot of the Mogan Mountain in China.   Photography by Sven Zhang Inspired by local inns and old villas dating back to the beginning of the 20th century, the architects used local resources to create the multi-storey resort. A large […]

Yushe Design slots office around existing trees in Shanghai suburb

June 17, 2018 Alyn Griffiths 0

Trees grow through holes in the concrete floors and ceilings of the Shen Shen Garden office in Shanghai, which was designed to preserve the site’s natural features. Local studio Yushe Design developed the project as a workspace away from the bustle of downtown Shanghai. Located in a suburb of the Chinese city, the building combines offices

The post Yushe Design slots office around existing trees in Shanghai suburb appeared first on Dezeen.

Yushe Design slots office around existing trees in Shanghai suburb

June 17, 2018 Alyn Griffiths 0

Trees grow through holes in the concrete floors and ceilings of the Shen Shen Garden office in Shanghai, which was designed to preserve the site’s natural features. Local studio Yushe Design developed the project as a workspace away from the bustle of downtown Shanghai. Located in a suburb of the Chinese city, the building combines offices

The post Yushe Design slots office around existing trees in Shanghai suburb appeared first on Dezeen.

Zaha Hadid Architects unveils Morpheus hotel in Macau

June 15, 2018 India Block 0

Three holes punctuate the twisting geometric facade of the Morpheus hotel in Macau, China, designed by Zaha Hadid Architects, which opens today, 15 June 2018. According to ZHA the building is the “world’s first free-form high-rise exoskeleton”, with its structural geometric grid negating the need for internal walls, or columns, that would clutter the hotel’s interior. “Morpheus combines

The post Zaha Hadid Architects unveils Morpheus hotel in Macau appeared first on Dezeen.

Gridded bamboo framework partitions Beijing office by 0 Architecture

June 14, 2018 Alyn Griffiths 0

Chinese studio 0 Architecture has converted a traditional courtyard house in Beijing into an office with spaces divided up by screens made from thousands of bamboo poles. Located in the Chinese capital’s Xicheng District, the building is typical of the traditional Siheyuan properties found throughout this neighbourhood. Siheyuan houses feature a series of connected buildings

The post Gridded bamboo framework partitions Beijing office by 0 Architecture appeared first on Dezeen.

Peach House is a contemporary brick-clad courtyard house in Beijing

June 11, 2018 Alyn Griffiths 0

Architect Frederic Schnee has modernised and extended a traditional house in Beijing by moving the courtyard onto the first floor so a shop can be accommodated at street level. The original building is a typical example of a self-built residence that had undergone multiple adaptations over several decades in response to the changing needs of its

The post Peach House is a contemporary brick-clad courtyard house in Beijing appeared first on Dezeen.

Jiakun Architects completes first foreign Serpentine Pavilion in Beijing

June 6, 2018 Amy Frearson 0

The first Serpentine Pavilion built outside the UK is a tunnel made out of arched steel beams, built by Chinese studio Jiakun Architects in Beijing. The Serpentine Pavilion Beijing opened in the Chinese capital last week, marking the first time the prestigious project has been located somewhere other than Kensington Gardens in London. The structure

The post Jiakun Architects completes first foreign Serpentine Pavilion in Beijing appeared first on Dezeen.

BEFORE and AFTER – This Hotel Got A Fresh Update From One Take Architects

May 31, 2018 Erin 0

Photography by Kang Wei   One Take Architects have recently completed the transformation of the Silver Linings Boutique Country Hotel in Yixing, China.   The architects broke up the flat front of the hotel and added angled balconies, using locally sourced bamboo wood to create interest on the facade. Photography by Kang Wei Here’s a […]

Blocks of grey terrazzo set the tone of muted pizza restaurant in Beijing

May 23, 2018 Ali Morris 0

Subtle stepped levels and intersecting volumes of grey terrazzo break up this Beijing pizza-restaurant interior, designed by Italian-German architectural practice MDDM Studio. Called Lievito Gourmet Pizza, the restaurant is located on the ground floor of a hotel building in the city’s Maizidan Residential district by the Landmark River. MDDM Studio designed the restaurant’s long and narrow interior that

The post Blocks of grey terrazzo set the tone of muted pizza restaurant in Beijing appeared first on Dezeen.