Italian architects convert Ettore Sottsass sketch into pavilion for French architecture festival

January 18, 2018 India Block 0

Italian architecture office 2A+P/A has bought an Ettore Sottsass painting to life to create a black barrel-roofed pavilion for an architecture festival in Orléans, France. The Rome-based architects took the axonometric watercolour painting of an arched building with irregular windows made by Sottsass and used it as a basis for their structure. Sottsass, the renowned Italian

The post Italian architects convert Ettore Sottsass sketch into pavilion for French architecture festival appeared first on Dezeen.

Pine-wrapped beach house on Chile’s coast has panoramic ocean views

January 18, 2018 India Block 0

A beach house wrapped in a pavilion of slatted pine wood on the coast of Chile by LAND Arquitectos has uninterrupted views of the South Pacific.  The Chilean architecture studio was commissioned to create a home that made the most of its location in Punta de Lobos on the South Pacific Coast. Casa Casi Cubo

The post Pine-wrapped beach house on Chile’s coast has panoramic ocean views appeared first on Dezeen.

Poolhouse O / Steven Vandenborre

January 18, 2018 Daniel Tapia 0

The project brings together a walled courtyard and a swimming pool. The living area is a glass box contained within a concrete garden pavilion. By making the poolhouse entirely out of glass, with minimal framed windows, both inside and outside seems to disappear. Natural light is entering the pavilion by creating enclosed gardens.

Golestan Apartment / Razan Architects

January 18, 2018 Fernanda Castro 0

Golestan Residential Building is located in a wide dead end, with a maximum height of 20 meters close to a military area. The quiet atmosphere of the alley, which is due to its proper width and impassability, and also the green mass of the tree in the courtyard, led us to pay special attention to the main pavement of the project, and use this potential for Improve the quality of indoor spaces and make communication with the yard and the city. In this regard, the role of the terraces as the spaces of this communication becomes more remarkable.

Manhwaricano / Rieuldorang Atelier

January 18, 2018 Fernanda Castro 0

At one time in Korea, the book “botong-ui jonjae” (Normal Being) was a best seller. The beauty that is found in ordinary life is the theme. The emergence of this viewpoint is a natural phenomenon in Korea, which has achieved rapid growth in a short period of time. Through this book, the public reflects on the past that lived without the preciousness of mediocrity, and was comforted by the situation that it became harder to live than before. 

A Modern Pottery Shed Has Been Added To This British Backyard

January 17, 2018 Erin 0

Photography by Adam Scott   British firm Grey Griffiths Architects have designed a backyard pottery shed for a ceramicist in East London.   Located in the back garden of the client’s home, the architects had to work with the mature trees and a modest budget. Photography by Adam Scott Salvaged materials were used throughout the […]

Paul Raphaelson photographs Williamsburg’s derelict Domino Sugar Factory ahead of redevelopment

January 17, 2018 Bridget Cogley 0

American artist Paul Raphaelson has published photographs of Brooklyn’s dilapidated Domino Sugar Factory, revealing the eerie rust-covered spaces along the East River that were abandoned in 2004 and demolished a decade later. The photographs were taken by Raphaelson in August and October of 2013, just months before most of the complex was demolished by real-estate

The post Paul Raphaelson photographs Williamsburg’s derelict Domino Sugar Factory ahead of redevelopment appeared first on Dezeen.

Sometimes Tile Can Be Downright Entertaining (9 photos)

January 17, 2018 Becky Harris 0
While I respect the whole “calm and relaxing retreat” thing when it comes to a master bath, a kid’s bathroom, guest bath, pool bath or powder room is an opportunity to get playful. Let your tile entertain you and your guests by bringing smiles to faces and turning this space into a hostess with the mostest….

BIG unveils scheme to protect San Francisco creek from flooding

January 17, 2018 Eleanor Gibson 0

Danish firm BIG has developed a proposal to protect a creek in San Francisco Bay from flooding caused by climate change, which includes building floating villages connected by ferries, a red-hued cycle route, and a highway for autonomous vehicles. BIG developed the scheme with One Architecture + Urbanism (ONE) and Sherwood Design Engineers (Sherwood) as part of

The post BIG unveils scheme to protect San Francisco creek from flooding appeared first on Dezeen.

BIG unveils scheme to protect San Francisco creek from flooding

January 17, 2018 Eleanor Gibson 0

Danish firm BIG has developed a proposal to protect a creek in San Francisco Bay from flooding caused by climate change, which includes building floating villages connected by ferries, a red-hued cycle route, and a highway for autonomous vehicles. BIG developed the scheme with One Architecture + Urbanism (ONE) and Sherwood Design Engineers (Sherwood) as part of

The post BIG unveils scheme to protect San Francisco creek from flooding appeared first on Dezeen.

BIG unveils scheme to protect San Francisco creek from flooding

January 17, 2018 Eleanor Gibson 0

Danish firm BIG has developed a proposal to protect a creek in San Francisco Bay from flooding caused by climate change, which includes building floating villages connected by ferries, a red-hued cycle route, and a highway for autonomous vehicles. BIG developed the scheme with One Architecture + Urbanism (ONE) and Sherwood Design Engineers (Sherwood) as part of

The post BIG unveils scheme to protect San Francisco creek from flooding appeared first on Dezeen.

The Renovation of Ngamwong-wan 44 / FATTSTUDIO

January 17, 2018 Rayen Sagredo 0

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required living area and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.

The ORIGIN Tree House Sits Within A Forest In France

January 17, 2018 Erin 0

Photography by Marco Lavit Nicora   Atelier LAVIT have designed the ORIGIN Tree House for their clients in France who wanted to have a unique cabin. A hundred year-old oak was the starting point for the whole design, with the goal of being as functional and comfortable as a hotel room, and inspired by the shape […]

Piccolo Haus / SMART ARCHITECTURE

January 17, 2018 Rayen Sagredo 0

The area, where the remains of Rock shade have been found, is livelihood from old stone age. This place is located in wind path, so there is always a fresh wind from south area – Cheong do, Ga chang. The mountain to the west of site keeps out hot sunlight in the afternoon. And Shin-cheon river flows at the bottom of mountain, so there is enough water.