No Picture

“Every interpretation is legitimate, even the most critical” says Christo of his artworks

August 16, 2018 Calum Lindsay 0

In our second exclusive video interview with Christo, the artist looks back at some of his most ambitious projects and claims that all critical responses to them are valid. Working with his late partner Jeanne-Claude, Christo has been producing large-scale installations since the 1960s, provoking a variety of interpretations and critical reactions. “Many people have

The post “Every interpretation is legitimate, even the most critical” says Christo of his artworks appeared first on Dezeen.

No Picture

Studio Job opts for maximalism inside new Antwerp headquarters

August 16, 2018 Natasha Levy 0

Paint-splattered surfaces, spaghetti-print bed sheets and neon wall art all feature in Studio Job’s new base in Antwerp, Belgium, in a design that founder Job Smeets describes as being “like a visual assault”. The art and design studio opted for maximalism – the highly decorative style that is growing in popularity – for its gallery-inspired new

The post Studio Job opts for maximalism inside new Antwerp headquarters appeared first on Dezeen.

No Picture

Sidewalk Labs Unveils Future City Design for Toronto’s Quayside Neighborhood

August 16, 2018 Eric Baldwin 0

Sidewalk Labs has unveiled a new proposal for Toronto’s eastern waterfront and a neighborhood development called Quayside. After announcing plans to create a model smart city in Toronto last fall, Sidewalk Labs has been working to pioneer a new approach to future urban developments. Plans for Quayside were revealed during a roundtable discussion on August 14, 2018. As the subsidiary of Google’s parent company Alphabet, the team responded to an open call from Waterfront Toronto with a design that features heated pavements, large public spaces and mass timber buildings.

No Picture

Lookout Path at the Old Gypsum Mines / Batlle i Roig Arquitectura

August 16, 2018 Rayen Sagredo 0

The project is set within the broader scheme of the Igualada Green Ring, the aim of which is to generate a series of itineraries for pedestrians and bicycles in the form of a green belt around the city’s perimeter. This new sustainable mobility infrastructure sets out to design a system of parks and peri-urban open spaces that function as a network suitable for environmentally friendly leisure activities, adapting and recovering, to a large extent, spaces that are currently run-down or underused. In this context, Camí de les Guixeres, the track leading to the mines, represents the recovery of a stretch of 1.65 kilometres, out of which the first 800 metres have now been completed.

No Picture

ZAV Architects completes home with veiled balconies for orphaned Iranian girls

August 16, 2018 India Block 0

Balconies with adjustable covers pepper the brick facade of the Habitat for Orphan Girls designed by ZAV Architects in Khansar, Iran. The residential centre provides a safe place for girls for aged between seven and 16 to live, learn and play in a country where young women without families can be extremely vulnerable. The Habitat

The post ZAV Architects completes home with veiled balconies for orphaned Iranian girls appeared first on Dezeen.

Regional Court Building in Siedlce / HRA Architects

August 16, 2018 Daniel Tapia 0

Regional Court building complex in Siedlce is the result of the architectural competition announced by the District Court in Siedlce and won by HRA Architects (Hermanowicz Rewski Architects) in 2011. As the winner of the architectural competition, acting as the lead designer, our architectural practice developed a multi-discipline design documentation within all design stages (including schematic design, building permit design and execution design), obtained the building permit on behalf of the Investor and supervised construction works, in terms of author’s supervision, until the building occupancy permit in 2016/2017.

No Picture

Contemporary Art Space in the Former Convent of Madre de Dios / Sol89

August 16, 2018 Daniel Tapia 0

The intervention interprets the building where is inserted, an old convent, as a context in constant transformation over time. The project arises from a reflection on the creative process in contemporary art, its unpredictable condition and the current dissolution of limits between the space of production and exhibition.

No Picture

This New House In Vancouver Sits On A Narrow 20×200 Foot Lot

August 16, 2018 Erin 0

Photography by Ema Peter Photography   Enlisted by boutique builder Moosehead Contracting; Falken Reynolds Interiors and Randy Bens Architect designed a family home in Vancouver, Canada, to fit on a unique lot size that measures just 20 by 200 feet (6m x 60m).   Photography by Ema Peter Photography Inside, there’s an entryway that features […]

No Picture

Out-to-Out House / L.E.FT Architects

August 16, 2018 Daniel Tapia 0

Located in the snow resort of Faqra – Lebanon, the two-story concrete house hugs its triangular corner site through a gently curved geometry, to create different outdoor spaces of varied spatial and environmental qualities. The house is formed of a rectangular ground floor (5.5m X 20m) volume containing the bedrooms and a hovering curved first floor above it (5.5m X 24m) containing the living quarters.

No Picture

Capella Jianyeli / Kokaistudios

August 16, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Having established our base in Shanghai in 2002 to work on the renovation of the Bund 18 building; Kokaistudios has since the outset worked as one of the leading firms working on adaptive re-use projects and advocating for the preservation and innovative reuse of Shanghai’s built heritage. Following the receipt of our second UNESCO Asia-Pacific Heritage award for the renovation of the Huaihai Lu 796 project in Shanghai Kokaistudios was approached by the client to conduct a feasibility study for the restoration and transformation of a traditional Shanghainese “shikumen lilong” Jianyeli (west part) into a luxury hospitality destination.

No Picture

Chatouya Visitor Center / Tumushi Architects

August 15, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Landscape settlement
Chatouya Visitor Center locates in Tianyu valley, 70 km away from Xi’an. It is the entrance of depth experience zone in the Qinling National Botanical Garden. The prior programs and appearance of visitor centre cannot meet client’s new demands, hence whole site and buildings need to be upgraded. Through elaboration the position and breaking up whole new programs into parts, the new buildings, with preserved ones, are melt into natural environment and becomes a landscape settlement in Qinling Mountains.

No Picture

The Toorak Residence by Architecton

August 15, 2018 Erin 0

Photography by Jack Lovel   Architecton have designed a new and modern house in Toorak, a suburb of Melbourne, Australia, that features open interiors with plenty of room for entertaining.   Upon arrival at the house, a path surrounded by greenery guides guests to the front door. Photography by Jack Lovel Inside the front door, there’s […]

No Picture

Hobak Tower / ArchiLAB MIT

August 15, 2018 Rayen Sagredo 0

In the downtown area of Daegu, the third largest city in South Korea, two types of structures dominate the urban landscape: the deteriorating mid-rises that remain from the era of rapid economic growth in the 1980’s and the intermittent new additions of glass curtain wall structures. In the midst of the old and brittle, architects Kyu-Hyeong Kim and Sang Hwa Lee designed Hobak Tower to become a symbol of weight, solidity and permanence: a monolithic urban landmark that asserts weight beyond its physical size.

No Picture

Sidewalk Labs unveils design for neighbourhood in Toronto “future city”

August 15, 2018 Eleanor Gibson 0

Alphabet’s Sidewalk Labs is proposing “unprecedentedly” tall timber buildings, sprawling public spaces, and heated pavements to melt snow, for the first neighbourhood in its major development on Toronto’s waterfront. Sidewalk Labs, a subsidiary of Google’s parent company, and its project partner Waterfront Toronto released the designs for an unused 12-acre (9.5-hectare) lakeside site during a roundtable discussion

The post Sidewalk Labs unveils design for neighbourhood in Toronto “future city” appeared first on Dezeen.

No Picture

Hangzhou Neobio Family Park / X+Living

August 15, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

The project occupies the first floor of Hangzhou Star Avenue PhaseⅡ(a shopping mall), adjacent to the river. Before the construction, the developer removed all the entry lux shops at this floor, and permitted the designers to make use of the atrium space. In other words, design of the project integrated all parts of the shopping mall as a whole, and redefined the functions of the entire area of the first floor.

No Picture

Hangzhou Neobio Family Park / X+Living

August 15, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

The project occupies the first floor of Hangzhou Star Avenue PhaseⅡ(a shopping mall), adjacent to the river. Before the construction, the developer removed all the entry lux shops at this floor, and permitted the designers to make use of the atrium space. In other words, design of the project integrated all parts of the shopping mall as a whole, and redefined the functions of the entire area of the first floor.