Carmody Groarke creates two ruin-like pavilions in the grounds of English country home

April 20, 2018 Jessica Christin Hametner 0

A 40-metre tunnel provides an undetectable connection between a house in rural Sussex and one of two follies designed by Carmody Groarke. London practice Carmody Groarke was tasked with building a guest suite on a lake and creating an artist’s studio within the brick walls of a ruined 18th-century farmhouse. The project, aptly named Two Pavilions, also

The post Carmody Groarke creates two ruin-like pavilions in the grounds of English country home appeared first on Dezeen.

Carmody Groarke creates two ruin-like pavilions in the grounds of English country home

April 20, 2018 Jessica Christin Hametner 0

A 40-metre tunnel provides an undetectable connection between a house in rural Sussex and one of two follies designed by Carmody Groarke. London practice Carmody Groarke was tasked with building a guest suite on a lake and creating an artist’s studio within the brick walls of a ruined 18th-century farmhouse. The project, aptly named Two Pavilions, also

The post Carmody Groarke creates two ruin-like pavilions in the grounds of English country home appeared first on Dezeen.

No Picture

Chain Bath in Queen Luiza Coal Mine Complex in Zabrze / Konior Studio + OVO Grąbczewscy Architekci

April 20, 2018 Cristobal Rojas 0

The “Queen Luiza” mine in Zabrze began operating in 1791 and practically throughout its entire existence, ie until 1998, it was considered one of the largest and most modern in Europe. Being a state mine, it benefited from high government subsidies, which resulted in large investments not only in the sphere of production. An example of such development was the construction of a mine bathhouse, which was erected in 1890. Łaźnia was the first such implementation in Upper Silesian mining and was the best testimony to the level of the social facility, which was far ahead of the standards of that time. A magnificent, brick building with a basilica layout, 10 m high, located just off the main street of the city, is a characteristic feature of the architecture of this part of Zabrze. The object maintained the original division of the main rooms, structural elements and part of the original equipment.

Sean Griffiths uses visual trickery inside London house extension

April 20, 2018 Alyn Griffiths 0

Optical illusions including a trompe l’oeil painting and mirrored walls alter the perception of space inside this extension to a south London house by architect Sean Griffiths. The property is situated in a conservation area bordering Brockwell Park in the London Borough of Lambeth. Griffiths’ design for the extension aims to increase the amount of

The post Sean Griffiths uses visual trickery inside London house extension appeared first on Dezeen.

Elizabeth Diller of Diller Scofidio + Renfro Named in Time’s List of 100 Most Influential People

April 20, 2018 Keshia Badalge 0

Elizabeth Diller of firm Diller Scofidio + Renfro has once again been named one of TIME’s most influential people in 2018. TIME Magazine’s annual ‘Time 100’ List recognizes the achievement of artists, leaders, activists, entrepreneurs, and athletes who are exemplary in their fields. Diller has been named to the category of “Titans,” along with Roger Federer, Oprah Winfrey, Jeff Bezos, Elon Musk and Kevin Durant. This is Diller’s second time on the list but the first time being honored as a “Titan.”

This New Restaurant And Cafe Is Located Inside An Old School Building In Shanghai

April 20, 2018 Erin 0

Photography by Coordination Asia   Coordination Asia have recently completed their latest collaboration with Gaga restaurants and cafés, that’s housed inside a historic villa in the heart of Shanghai, China. Built in the late 19th century, the villa was once a Christian girls’ school, however it is now a bright and welcoming cafe and restaurant, spread […]

The Sekforde / Chris Dyson Architects

April 20, 2018 Pilar Caballero 0

The brief for the works at The Sekforde centred around two elements 1)The historic pub building which required a detailed restoration 2)The creation of a new build which would occupy the disused, street facing, service yard. It was clear from the outset that the client, from a law background, had a passion for sensitively restoring the historic building where he would become the final live in landlord to the restored pub.

The School of Kunqu Opera in West Creek Village / China Architecture Design Group Land-based Rationalism D.R.C

April 20, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

West Creek Village is located between urban and rural areas of Kunshan city, as well as between the Yangcheng Lake and the Doll Lake, where the Kunqu Opera and Yu Mountain Culture start 600 years ago. However, with the rapid development of urbanization, the rural areas begin to disappear and a new culture park without any villages left is planned.

Jungle Station / G8A Architecture & Urban Planning

April 20, 2018 Pilar Caballero 0

In the context of a dense urban landscape it is logical that the rising start-up community would turn towards the highly efficient concept of co-working for their professional solutions. These spaces must effectively combine the positives of both public and private arenas offering the professional users an efficient resource platform whilst also encouraging social interactions and accommodating for the temporary visitor.

Hangzhou Normal University / WSP ARCHITECTS

April 19, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Century-old Hangzhou Normal University builds a new campus five kilometers west of the Xixi Wetland. Here, there is a typical river network in the south of the Yangtze River. One kilometer west of the University is the Warehouse Street of nearly nine hundred years of historical heritage; Water Silk Cotton was once prominent.

Hangzhou Normal University / WSP ARCHITECTS

April 19, 2018 舒岳康 - SHU Yuekang 0

Century-old Hangzhou Normal University builds a new campus five kilometers west of the Xixi Wetland. Here, there is a typical river network in the south of the Yangtze River. One kilometer west of the University is the Warehouse Street of nearly nine hundred years of historical heritage; Water Silk Cotton was once prominent.

Students from Singapore and Kyoto design objects inspired by each other’s cities

April 19, 2018 Natashah Hitti 0

Two groups of students from Singapore and Kyoto exchanged photographs of their contrasting cities, before using them as a reference point to design 17 objects representative of the location’s character. The Exchanged Forms project was established by two professors from the National University of Singapore (NUS) and the Kyoto Institute of Technology (KIT) to bring

The post Students from Singapore and Kyoto design objects inspired by each other’s cities appeared first on Dezeen.

Fyra Interior Architects Have Redesigned The Cumulus Hotel In Finland

April 19, 2018 Erin 0

  Fyra, a Finnish interior design company, has recently redesigned the interiors of the Cumulus Resort Airport Hotel in Vaanta, Finland.   As guests enter the hotel, a large ‘HELLO’ welcomes them, before reaching the reception desk that resembles a large traditional Finnish wooden dining table. Off to the side of the reception area is […]

NOUS Restaurant&Flowers / 0321 STUDIO

April 19, 2018 罗靖琳 0

Nous opened its first pioneering experimental floral restaurant in Dongcheng District in Dongguan early this year, offering mixed services of exploring the aesthetics of ingredients and  floral matching. The creative agency 0321studio in Shenzhen collaborated with Nous to organize and design this shop along the street. The customer’s request focuses on how to solve the relationship between floral and dining in visual, functional, and emotionalways.

Minimalist black warehouse by Moarqs occupies triangular site outside Buenos Aires

April 19, 2018 Bridget Cogley 0

Black-painted steel panels give this warehouse by Argentinian architecture firm Moarqs a stark and monotonous appearance. The Caseros Depot is located on the outskirts of Buenos Aires, on a tight urban lot that is triangular in plan. Measuring 1,542 square feet (470 square metres)
, the building is made from corrugated frames made of laminated steel,

The post Minimalist black warehouse by Moarqs occupies triangular site outside Buenos Aires appeared first on Dezeen.